Overtocht van De Heen naar
Op zondag 23-8 zijn we vanuit de Heen vertrokken. De zeilen gehesen en met een bakstag windje naar de Volkeraksluizen. De schutting verliep vlot maar bij de Haringvlietbrug moesten we tot 19:00 wachten. Mooie gelegenheid voor een snelle maaltijd.

Om 05:00 voren we het slijkgat in. Nog donker en eerst met stroom mee. Die kenterde al snel en met wind op de kop en stroom tegen duurde het langer dan gehoopt om het slijkgat uit te komen. Golfslag, motoren, kort nachtje, ….. allemaal niet bevorderlijk voor het gestel. De consumptie van 4 crackers en een fles water tot IJmuiden zegt genoeg. Met een westelijke wind van ongeveer 20 knopen konden we mooi zeilen en kwamen we rond 16:00 in IJmuiden.

Op dinsdag 25-8 om 07:00 voren we naar de sluizen van IJmuiden. Via het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Altijd leuk het stukje door de stad. In de Oranjesluizen hadden we een prive schutting en de Schellingwouderbrug draaide alleen voor de Desiree. Dat herhaalde zich nogmaals bij de Roggebotsluis. Alles mee dus, tot de Ketelbrug, die haalden we net niet voor 16:00. Helaas dus. De hoogteschaal stond op 13 m. en volgens de gegevens van het schip zouden we er onder door kunnen. We hebben het geprobeerd. De wind was van voren en de stroom op de kop dus we kropen zo nu en dan een gasstoot gevend naar de brug. Tik, hup achteruit. Dat ging dus niet. Terug naar Urk.

In Urk begon de wind al flink aan te trekken en was het inparkeren in een box al een hele opgave. Gezien de komende storm de boot daar achter gelaten. Op vrijdag 26-8 het laatste stukje naar Ketelhaven.

zie ook het verslag van Bart Hinderdael.

Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.