mini-cursus Oostelijke Wad

 

Op zaterdag 30-4-2016 organiseert Wilko Braam als vrijwilliger en lid van WSV Lauwerszee in samenwerking met de Vereniging Wadvaarders een mini-cursus varen op het oostelijke wad. Het doel is in het kort een beeld te geven wat de omgeving Lauwersoog een wadvaarder te bieden heeft en u de ruimte geven ervaren wadvaarders te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen.

Onderstaande foto is gemaakt in de Haligen. Hierover hoort u meer in de laatste presentatie van het programma dat u onder de foto vindt.wmk haligen

 

 

 

Programma mini-cursus Varen op het Oostelijke Wad

van
totonderwerp
10:3011:00ontvangst met koffie
11:0011:05Openingswoord door de voorzitter van WSV Lauwerszee, Toon Veerman
11:0511:30presentatie Jan Röben over de Wadvaarders en hun rol in de wereld van wadvaarders en hoe ze zich ook betrokken bij het Oostelijke wad.
11:3012:00presentatie Wilko Braam van Neptunamor, over opleiding, training en ervaringen met het varen op het Oostelijke Wad
12:0012:30koffie pauze
12:3013:00Presentatie Bert Glazenburg over zijn ervaringen op het oostelijke wad als wadvaarder en maritiem bioloog en in het bijzonder over zijn tocht naar de Halligen
13:0013:15Vragenronde
13:1513:45Kleine Lunch, soep en een broodje en overgang naar algemene programma
13:35tot einde middagVrij programma. Diverse wadvaarders en ligplaatshouders Noordergat hebben open schip. Stap bij hen aan boord! Elke boot heeft een verhaal, elke schipper heeft een verhaal. Stel uw vragen deel uw ideeën! Er zijn ook diverse stands met informatie, o.a. over Nautin, Marifonie, flotille mogelijkheden etc. Er is een boekenstand met nieuwe waddenkaarten en boeken.

De bijeenkomst vindt plaats in het Roode Hooft  in jachthaven Noordergat.
Op het terrein is ruim voldoende parkeermogelijkheid en de slagboom is op deze dag open.

Deelnemers aan de mini-cursus moeten zich tevoren aangemeld hebben en de kosten zijn 20 euro voor de lunch en gebruik WSV gebouw. Niet leden van WSV Lauwersoog of de Wadvaarders zijn ook van harte welkom. (toegang 40 euro)

Vanwege het lustrum is het lidmaatschap van WSV Lauwerszee dit jaar 20 euro. Bij de ingang kunt u zich als lid aanmelden.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.