Old Gaffers Cross Country Tour 2014 met CC-99 Walvis

Meedoen met de CC-99 Walvis?

OGA Cross Country 2014

 

 

Het wereldje van de Oldgaffers  is heerlijk om in te toeven en een keer dwars door Nederland in zo een gezelschap is een fantastische ervaring.

Ik heb al een mail gestuurd dat ik zeer geïnteresseerd ben om met de Cornish Crabber CC-99 “Walvis” deel te nemen aan de plannen zoals die hieronder in het blauwe kader zijn beschreven. Voor de OGA moeten de puntjes nog op de i gezet worden. Om met de Walvis de Cross Country tour te varen is er  veel te organiseren en is een voorwaarde tijdig teams te formeren. Een team bestaat  uit 2 personen. Het is mogelijk met 3 of 4 personen aan boord te slapen en te verblijven.

CC-99-walvis

Te organiseren:

  • Hoe wordt de Walvis er naar toe gevaren. In welke periode, door welke  team, welke traces, welke periode etc.
  • Hoe wordt de Cross Country tour bezet? Door 1 team? Meerdere teams?
  • Hoe komt  de CC-99 Walvis terug op zijn ligplaats.
  • Hoe gaan we een programma maken om alle teams vertrouwd te maken met topzeilen, 3 voor zeilen etc.
  • Hoe zetten we het voorbereidingsprogramma op? Zeilervaring opdoen, wat moet er aan boord zijn en hoe werken we ermee;  kaarten e.d.
  • Afsluiting van het hele gebeuren
  • Kosten in overleg
  • Oplossingen als aanvullende verzekering moeten we in overleg oplossen

De praktijk  voorbereidingen  moeten in de periode april/mei wanneer plaatsvinden er ook veel ander activiteiten staan in het programma. Er moet daarom in februari/maart een plan komen

Hieronder de aankondiging van de OGA Nederland:

Skippers Ahoy

In 2014 viert Old Gaffers Association Nederland haar 10 jarig jubileum. Natuurlijk willen we dit heugelijke feit als jongste dochter van de internationale OGA familie niet zo maar laten passeren. Dus komt er een waardig verjaardagsfeest. We hopen dat de hele Nederlandse familie van de partij zal zijn, maar we hebben ook onze buitenlandse bloedverwanten nadrukkelijk uitgenodigd.

Wat zijn de plannen
In navolging van het succes van de Round Britain Challenge in 2013 en gezien het feit dat wij geen eiland zijn, willen we een Cross Country tour door Nederland opzetten. Op dit moment zijn nog slechts de data en de start- en finishplaatsen definitief vastgelegd. Maar het zal een tour worden waarin we zowel aan nautische als aan culturele én sociale aspecten aandacht zullen schenken.

Iedereen is van harte welkom bij de start in Wemeldinge in Zeeland op de 25e juli. Van hieruit zullen we een tocht maken door ons land, door kanalen en over meren en langs onze historische steden als Gouda én uiteraard met een belangrijke stop-over in Amsterdam.

Als we onze hoofdstad -met waarschijnlijk het officiële jubileum feest- eenmaal overleefd hebben, gaan we het vertrouwde IJsselmeer op, waar we in diverse oude plaatsen een en ander zullen organiseren. Via Friesland denken we dan over de Waddenzee naar Den Helder te varen waar de tour zal worden afgesloten op de 10e augustus. Voor de gelukkigen die dan nog vakantietijd over hebben is er dan de gelegenheid om met onze Engelse familie mee naar de overkant te varen om daar nog aan de beroemde Classic Races mee te doen. Natuurlijk zijn de schema’s nog onder voorbehoud, maar we zijn met een gemotiveerd team hard bezig om er iets moois van te maken. Misschien kunnen wij ook op u nog een beroep doen om ons te ondersteunen met het organiseren van dit evenement. Wij houden u op deze pagina’s op de hoogte.

Voor onze overzeese familieleden die niet in staat zijn om op eigen kiel naar ons jubileum te komen willen wij graag accommodatie in onze vloot regelen. Als jullie dus kooien beschikbaar hebben en het leuk vinden om deze gastvrij ter beschikking te stellen, dan willen we dat graag horen. Mocht er echt een run op ons aanbod komen dan willen we kijken of er eventueel een klipper gecharterd kan worden, maar bij voorkeur willen we uiteraard de zeilers graag onder ons mengen.

Genoeg reden om je vakantieplannen voor volgend jaar op deze tour aan te passen. Omdat de organisatie uiteraard staat en valt met het aantal deelnemers (hoe groot gaat deze internationale armade worden?) stellen we het op prijs als jullie zo snel mogelijk laten weten of jullie mee willen doen. Ook als je al zeker weet dan het jullie om welke reden dan ook niet gaat lukken is het voor onze organisatie goed om dat te vernemen.

Zodra er meer details van de tour bekend zijn laten we dat uiteraard weten. We zijn nog bezig om de website hiervoor aan te passen, maar er is al wel een eigen e-mail adres beschikbaar. Je kunt je deelname aan de Cross Country Tour 2014 bekend maken via oga10@oldgaffers.nl.

Hopelijk hebben we bij jullie al wat enthousiasme of nieuwsgierigheid kunnen opwekken. Meer informatie volgt hier op de website en via onze nieuwsbrief en, voor hen die zich hebben aangemeld via een directe mailing.

Namens de initiatiefnemers,
Rik Janssen

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.