Vereenvoudiging exameneisen per 1 augustus

 

 

Het ministerie van Infrastuctuur en Milieu heeft de door Vamex voorgestelde vereenvoudiging van de exameneisen goedgekeurd. Deze zullen per 1 augustus worden doorgevoerd in de examens.

De volgende veranderingen zijn vanaf die datum van kracht:

  • In het KVB1 examen worden geen vragen meer gesteld over de inhoud van het Scheepvaartreglement voor het Kanaal van Gent naar Terneuzen (SRKGT).
  • In het KVB2 examen worden geen vragen meer gesteld over de inhoud van de Bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee (BVA) en het Scheepvaartreglement Eemsmonding (SRE).

De per 1 augustus geldende aangepaste exameneisen, afbakening en toetsmatrijs en de nieuwe voorbeeldexamens staan inmiddels op de website.

In het examen KVB1 blijven nog wel het Binnenvaartpolitiereglement en het Rijnvaartpolitiereglement en in het examen KVB2 blijft het Scheepvaartreglement Westerschelde staan. Tussen deze drie overgebleven reglementen bestaan opvallende verschillen die de kandidaat moet weten. Maar van nog meer verschillen in de geschrapte reglementen is de kandidaat binnenkort verlost.

Eerder dit jaar is ook al een aantal onderwerpen uit de examenvragen geschrapt. Deze waren van minder belang om veilig te kunnen varen. Welke onderwerpen dat waren is te lezen in Nieuws over onderwerpen in de examenvragen.

Publicatie: juli 2014

Dit bericht is geplaatst in Opleidingscentrum met de tags . Bookmark de permalink.