Kannad Marine SafeLink R10 AIS MOB

 

 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ieLJEglmTz8[/embedyt]

 

 

De SafeLink R10 SRS (Survivor Recovery System) is de eerste in zijn soort, een persoonlijk AIS (Automatisch Identificatie Systeem) apparaat ontworpen om bevestigd te worden aan een reddingsvest ten behoeve van snelle lokalisering en redding van een drenkeling. De SafeLink R10 SRS maakt het mogelijk dat schepen uitgerust met een AIS ontvanger, eventueel gekoppeld aan een AIS geschikte kaartplotter, snel en eenvoudig een overboord geslagen bemanningslid terug kunnen vinden.

De SafeLink R10 SRS zendt informatie uit over de overboord geslagen persoon. Een speciale attentie boodschap, GPS positie informatie en een uniek serie identificatie nummer worden zichtbaar op de aan boord aanwezige kaartplotter die gekoppeld is aan een AIS ontvanger. De ingebouwde uiterst nauwkeurige GPS ontvanger geeft een accurate positie door die goed van pas komt in bij het snel terugvinden van overboord geslagen drenkelingen. Minimaal 24 uur wordt er continu uitgezonden door de SafeLink R10 en de batterij blijft 7 jaar lang goed.
Verder is er een knipperende LED indicator lamp aangebracht op de R10 om het opsporen bij nacht te helpen en een zelf-test mogelijkheid en batterij verbruik indicator. Het dragen van een Safelink R10 is een must voor iedere veiligheidsbewuste zeevarende en watersporter. Met het gebruik van dit eenvoudige, maar toch “state of the art”, nieuwe product verzekert u zich van de maximale kans om gered te worden.

Installatie en activering

De SafeLink R10 SRS kan geplaatst worden op een automatisch opblaasbaar reddingsvest d.m.v. van de bevestigingsclips, voordat uitgevaren wordt.
Activering kan handmatig en semi automatisch.
Handmatig met twee simpele handelingen. Na verwijdering van de oranje activerings beveiliging, kan de rode activatiekap eraf getrokken worden. Hiermee wordt de antenne uitgeklapt en de R10 SRS automatisch geactiveerd.
Semi-automatisch door het zelf opblazen van het reddingsvest na het te water vallen. Voor de juiste bevestiging van de SafeLink R10 SRS aan het reddingsvest dient contact opgenomen te worden met de fabrikant van het reddingsvest.

SafeLink R10 SRS in het kort:

• Biedt nauwkeurige positie informatie ten behoeve van het snelle terugvinden van personen in moeilijkheden zich op zee.
• Verstuurt GPS target tracking-informatie via AIS
• Compatibel met plotters en ingebouwde navigatiesystemen ten behoeve van snelle lokalisering en redding van een drenkeling.
• Klein en lichtgewicht voor bevestiging aan een reddingsvest
• Identificatie via uniek serienummer
• LED knipperlicht indicatie
• Minimaal 24 uur continu te gebruiken
• 7 jaar batterijtijd

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.