Overgang Examinering van Vamex naar CBR

Op woensdagavond 16-10 hebben hebben Vamex en CBR opleiders en auteurs bijgepraat over de status:

Aanmelden voor examens wordt nog deze maand mogelijk is de verwachting. De tarieven blijven gelijk.

De database met vragen wordt overgenomen en er veranderd weinig komend jaar voor deelnemers van examens. De voltallige examen commisie van de Vamex wordt het College van Deskundigen van het CBR pleziervaart. Nieuwe vragen komen van externe deskundigen en de CvD controleert.

Wat Vamex kon bieden, direct na het examen en vaarbewijs formaat creditcard meegeven, kan het CBR niet bieden, er komt een nieuwe pas met hogere veiligheidscriteria en omdat er ook nog meer examenlocaties zijn zou dezelfde dienstverlening een enorme investering vergen. Zeker geen optie op korte termijn. Na behalen van het examen en als aan alle verdere criteria is voldaan volgt een pas per post na ongeveer 5 dagen.

In Enschede en Deventer kan nu ook examen worden gedaan. Examens op zaterdag worden op wisselende [3 van de 20 of zo] locaties aangeboden.

Bij aanmelden voor het examen krijg je een reserveringsnummer. Een examen kandidaat moet zich voor het examen bij binnenkomst aanmelden bij een scherm met dit reserveringsnummer. Dan krijgt kandidaat instructie wat er moet gebeuren, o.a. persoonlijke eigendommen in kluisje. In de examenruimte staan 20 touchscreens (anders dan bij Vamex). Het kan zijn dat op alle 20 plekken verschillende examens worden afgenomen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.