Klein Vaarbewijs 1

Het klein vaarbewijs 1 (KVB1) is een leuke cursus voor iedereen die van plan is de binnenwateren op te gaan die je optimaal voorbereid op het examen. Je leert de waar je aan moet denken voor vertrek, praktische manoeuvreer tips, wat je aan vaarweg markeringen tegenkomt tijdens een tocht en hoe je gebruik maakt van kaarten en boekwerken. Vanzelfsprekend komen ook de vaarregels aan de orde.  Door op deze wijze met de stof bezig te zijn zie je meer tijdens vaartochten en heb je nog meer plezier aan de watersport. Deze kennis bij iedereen aan boord verhoogt de veiligheid!
Aanmelden
Zie ook cursusmateriaal.

[table “47” not found /]

Aanmelden

Dagelijks digitaal examen doen

VAMEX biedt u gedurende heel het jaar de mogelijkheid examen te doen wanneer het u het beste uitkomt. Inschrijven voor het examen kan volledig online via de website. U kiest voor het examen van uw keuze op een van onze vijf locaties in Nederland. Vervolgens reserveert u een dag en een tijdstip.

Een examen Klein Vaarbewijs doet u bij VAMEX met de computer achter een beeldscherm. Het speciaal ontwikkelde examenprogramma leidt u door de vragen heen en u hoeft alleen met de muis op het juiste antwoord te klikken. Het wijst zich vanzelf!

KVB1 en KVB2 samen of na elkaar?

Om het Klein Vaarbewijs II te verkrijgen dient men te slagen voor zowel het examen KVB1. Om in één keer beide examens te kunnen doen dient men zich in te schrijven voor het examen KVB1+KVB2. Het is ook mogelijk de examens apart te doen. Men dient dan eerst het examen KVB1 af te leggen en (indien geslaagd) op een latere datum het  examen KVB2 te doen.

Stichting Vamex

VAMEX staat voor Vaarbewijs- en Marifoonexamens en is de naam waaronder de Stichting Vamex opereert. Deze stichting is opgericht door vier bonden (ANWB, KNMC, NWWB en Watersportverbond), die elk nauw betrokken zijn bij de pleziervaart en de veiligheid op het water.

Medische Eisen

Om een Klein Vaarbewijs te verkrijgen dient men te voldoen aan de medische eisen voor de binnenvaart. Voor een compleet overzicht van de relevante wetgeving omtrent de vaarbewijsplicht en de meest gestelde vragen over de per 1 juli 2009 geldende binnenvaartwet, kunt u hier een document downloaden.

Voor Wie

Deze cursus Klein Vaarbewijs 1 bij het Neptunamor opleidingscentrum in Enschede kan het beste gevolgd worden voor bewoners in de regio Hengelo, Delden, Enter, Nijverdal, Almelo, Vriezenveen,  Borne, Oldenzaal,  Haaksbergen, Eibergen. Voor de cursus klein vaarbewijs 1 in het noorden van Twente,  zoals de plaatsen Lochem, Twello, Hardenberg, Ommen, Zutphen, Raalte kunt u het beste terecht bij de cursuslocatie van Neptunamor in Deventer. Voor de cursus klein vaarbewijs 1 in Groningen en Drente kunt u terecht op de cursuslocatie van Neptunamor in Assen.