GMDSS module B

GMDSS bestaat uit verschillende modules. Voor de veiligheid op zee is het GMDSS een belangrijke stap vooruit. Het gaat om internationale afspraken. In de cursus komen aan de orde: Wetten en regels, DSC-marifoon, Navtex, EPIRB, SART, Inmarsat, GMDSS portofoon, AIS, SAR organisatie en werkwijze en nautisch Engels. De cursus is tevens voorbereiding op het praktijkexamen. Voor deze cursus is een reader ontwikkeld waarin te oefenen examenvragen en de sheets staan. Zie  cursusmateriaal.

GMDSS Module B in Enschede, Kampen, Deventer, Lauwersoog, Pesse; Geleen

Code, locatieCursusOnderdeelPrijs
Marcom-B
Enschede

theorieavond95
U wenst?
Overdag?
Cursus + examen op locatie?
info@neptunamor.nl

Aanmelden

Examen

Na het theorie examen wordt een praktijk examen afgesproken. Het praktijkexamen wordt in koppels afgenomen. Het theorie examen van Marifonie (1 uur) en Module GMDSS-B (0,5 uur) worden achtereenvolgens afgenomen. Kandidaten die klaar zijn leveren hun werk in en wachten in een aparte ruimte. Nadat het Module GMDSS-B theorie examen ook is afgerond, worden beide examens nagekeken en direct besproken. Het voorlopig resultaat van het theorie examen met eventueel de resultaten van het praktijkdeel worden binnen 5 dagen opgestuurd naar het Agentschap Telecom die binnen 5 dagen na ontvangst de definitieve uitslag vaststelt. U ontvangt dan van Watersportopleidingscentrum van Neptunamor het bewijs dat u bent geslaagd. Daarnaast ontvangt u een aanvraagset waarmee u een bedieningscertificaat bij Agentschap Telecom kunt aanvragen.

De aanvraagset bevat:

  1. begeleidende brief met uitleg over de aanvraagprocedure van het bedieningscertificaat
  2. aanvraagformulier
  3. geadresseerde envelop

Stuur het formulier ingevuld, met een recente pasfoto naar Agentschap Telecom en u ontvangt zo snel mogelijk uw certificaat.

Voor cursus en examen marifoon basiscertificaat en GMDSS (marcom-B) in de regio Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Enschede (Twente) en Haaksbergen, Eibergen (Achterhoek) is Neptunamor de enige door het Agentschap Telecom erkende examenlocatie.