Elektriciteit-aan-boord

Wilko Braam is elektrotechnisch ingenieur. Hij heeft op diverse schepen elektrische installaties aangelegd. Bij de marine is hij instructeur op dit vakgebied geweest. Op praktische en verhelderende wijze kan hij tips over brengen en mensen enthousiast maken. Iedere schipper heeft te maken met beoordeling, foutanalyse, vervanging en/of uitbreiding van het boordnet. Naast goed beheer hangt de veiligheid van schip en bemanning er mee boek ElektraAanBoordsamen. Het is dus de moeite waard om je actief met dit onderwerp bezig te houden!

In de presentatie komen onderwerpen aan de orde als: Wat is stroom?
Onderdelen, symbolen en schema’s; Basisschakelingen; Testen en meten; Energieopslag; Gelijkstroom/wisselstroom (net); Bliksembeveiliging; Elektriciteit rond de motor, Aandrijving/verlichting; Elektrochemische corrosie.

Het heeft de voorkeur dat iedereen zich voorbereid door het lezen van het boek elektriciteit aan boord. Tijdens het lezen van dit boek komen er altijd praktijksituaties in je op die je ooit hebt mee gemaakt.  Ook kan het zijn dat er ideeën ontstaan. Juist die praktijksituaties en concept ideeën zijn leuk als case in de groep te behandelen. Hierdoor kan men van elkaar veel leren. Vaak ontstaan er leuke contacten en helpen deelnemers elkaar later met het realiseren van ideeën.

[table “36” not found /]