Examen Vaarbewijs

In onderstaande tabel staan de cursussen van Neptunamor en daaronder de procedure voor het examen.

[table “47” not found /]

Aanmelden

Dagelijks digitaal examen doen

Het CBR biedt u gedurende heel het jaar de mogelijkheid examen te doen wanneer het u het beste uitkomt. Inschrijven voor het examen kan volledig online via de website.

Een examen Klein Vaarbewijs doet u bij het CBR met de computer achter een beeldscherm. Het speciaal ontwikkelde examenprogramma leidt u door de vragen heen en u hoeft alleen met de muis op het juiste antwoord te klikken. Het wijst zich vanzelf!

KVB1 en KVB2 samen of na elkaar?

Om het Klein Vaarbewijs II te verkrijgen dient men te slagen voor zowel het examen KVB1. Om in één keer beide examens te kunnen doen dient men zich in te schrijven voor het examen KVB1+KVB2. Het is ook mogelijk de examens apart te doen. Men dient dan eerst het examen KVB1 af te leggen en (indien geslaagd) op een latere datum het  examen KVB2 te doen.

Medische Eisen

Om een Klein Vaarbewijs te verkrijgen dient men te voldoen aan de medische eisen voor de binnenvaart. Voor een compleet overzicht van de relevante wetgeving omtrent de vaarbewijsplicht en de meest gestelde vragen over de per 1 juli 2009 geldende binnenvaartwet, kunt u hier een document downloaden.

Voor Wie

Deze cursus Klein Vaarbewijs 1 bij het Neptunamor opleidingscentrum in Enschede kan het beste gevolgd worden voor bewoners in de regio Hengelo, Delden, Enter, Nijverdal, Almelo, Vriezenveen,  Borne, Oldenzaal,  Haaksbergen, Eibergen. Voor de cursus klein vaarbewijs 1 in het noorden van Twente,  zoals de plaatsen Lochem, Twello, Hardenberg, Ommen, Zutphen, Raalte kunt u het beste terecht bij de cursuslocatie van Neptunamor in Deventer. Voor de cursus klein vaarbewijs 1 in Groningen en Drente kunt u terecht op de cursuslocatie van Neptunamor in Pesse.